Ådalsbyerne.dk

Gundersted Købmandsgård

Gundersted Købmandsgård er et beskæftigelsestilbud til voksne udviklingshæmmede i Vesthimmerlands Kommune. Købmandsgården drives som et samarbejde mellem Beskyttet Værksted Løgstør - Køkken & Hvidevarer Brugsen St. Ajstrup og foreningen Gundersted Købmandsgård f.m.b.a.

Dette samarbejde medfører, at vi nu er leveringsdygtige i alle produktgrupper uanset kvanta.

Top FrugtTop VinTop Kolonial

Historie:

Gundersted Købmandsgård startede tilbage i 1986 som en forening, da den daværende Købmand Carstensens enke døde og det ikke var muligt at finde nogle Købmænd som ville overtage forretningen. Derfor gik en gruppe af folk i Gundersted sammen om at købe bygningerne og så leje dem ud til en favorabel leje til driftige købmænd. Andelsbevægelsen var skabt på ny i Gundersted.

Som årene gik blev det vanskligere at få økonomien til at hænge sammen for en selvstændig købmand og i foråret 2001 sagde den sidste og meget vellidte købmand Flemming Pedersen sit lejemål op, dels pga. økonomi og dels pga. helbred. Hen over foråret og sommeren blev der gjort mange forsøg på at finde en ny Købmand til Gundersted, men desværre uden held og man så ingen anden udvej end at lukke.

Men så var det at en pædagog på beskæftigelsesprojekt for udviklingshæmmede voksne på Det Beskyttede Værksted i Løgstør fik en god idé. De ville stå for at bemande butikken og give de personer der befandt sig på kanten af arbejdsmarkedet muligheden for at få en ny beskæftigelse, som ville gavne dem i deres hverdag. Bestyrelsen i Gundersted Købmandsgård var snart klar på ideen og der blev indledt mange forhandlinger om hvordan projektet kunne strikkes sammen. Der blev fra starten indledt et samarbejde med JC Marked i Aggersund, som leverandør og ejer af varelager og efter blot få måneders lukning åbnede Gundersted Købmand igen dørene den 1. december 2001 og dørklokken har lydt lige siden.

Den 10. oktober 2008 påbegyndte Køkken & Hvidevarer Brugsen St. Ajstrup som fast leverandør og samarbejdspartner. I den forbindelse har Køkken & Hvidevarer  Brugsen St. Ajstrup finansieret en omfattende renovering af butikken samt foran denne så den i dag fremstår meget præsentabel samt er i en god gænge med stabil omsætning.

Gundersted Købmandsgård er nu en permanent satellit under BV Løgstør og betragtes som en stor succes i værkstedets historie.

Gundersted Købmandsgård danner i dag dagligt ramme forca. 16 brugere, der udover at beskæftige sig med butiksdrift også tilbydes arbejde på et vedligeholdelsesværksted, job på et skovhold, der laver brænde og plads i en pedelgruppe, der servicere lokale haveholdere i Gundersted, Aars og Løgstør. Der er i øjeblikket ansat 3 pædagogiske personaler i Gundersted afdelingen.

Målet for vore aktiviteter er fortsat, at skabe meningsfyldt beskæftigelse til vore daglige brugere. Købmandsgården tilbyder udbringning af varer, udført af vore dygtige butiksassistenter der således servicerer kunder der ikke selv kan udføre sine indkøb.

Butikken drives nu i samarbejde med Brugsen St. Ajstrup, der flere gange ugentligt forsyner butikken med friske råvarer og tilfører os faglig assistance.

Vi glæder os til at se dig i butikken til en god handel

Hilsen

Personalet i Gundersted Købmandsgård

Besøg også Køkken & Hvidevarer Brugsen www.st-ajstrup.dk